HEROPENING | 2022

Bewoners

Laatste nieuws en updates voor de bewoners in en rondom het Neherlab Auditorium.

Laatste nieuws

Volg hier het laatste nieuws en ontwikkelingen omtrent de verbouwing en heropening van het Neherlab Auditorium!

Werkzaamheden 2022 update

Beste bewoners en omwonenden,

Deze brief is om u te infomeren over korte termijnplanning van het Neherlab Auditorium.
18 februari 2022 moeten wij enkele materialen afvoeren. We zijn werkzaam in het auditorium van 8:30 – 16:30. U zult teamleden van Speakers Club en Present Savvy in het gebouw zien. Dit is het team dat uiteindelijk werkzaam gaat zijn in het kantoor wat we gaan realiseren in het Neherlab Auditorium. U kunt ons altijd aanspreken om kennis te maken.

Wij stellen u nog op de hoogte wanneer wij meer zicht hebben op de start van de sloopwerkzaamheden. Wij verwachten u binnen enkele weken hierover te infomeren.

Wilt u digitaal op de hoogte blijven? U kunt ons een mail sturen naar hello@neherlabauditorium.com

Wij sturen u dan alle updates toe rondom de verbouwing en eventuele leuke feitjes/nieuwtjes m.b.t. het Neherlab.


Tot ziens,

 

Namens

Mandy Freriks-Schild,
Present Savvy en de Speakersclub


Werkzaamheden 2022

Beste bewoners en omwonenden,

Al een tijd hebben jullie niets vernomen van ons. Gezien de marktontwikkelingen in bouw heeft alles wat vertraging opgeleverd. Een deel van de sloop is al uitgevoerd, maar de aannemer heeft nog veel te doen. De verwachting is dat dit binnen nu en 6 weken een start gemaakt gaat worden.

Deze brief is om u te infomeren over korte termijnplanning van het Neherlab Auditorium. 2 februari 2022 zullen de zittingen van de stoelen worden meegenomen om een restaureren. Hiervan heeft u geen hinder van geluid en/of stof/vuil. Het is ter informatie zodat u op de hoogte bent van de ontwikkelingen.

Ons streven is om deze prachtige locatie na de zomer in gebruik te kunnen nemen. Maar voor het zover is, zal er nog heel wat moeten gebeuren. Zodra de sloopwerkzaamheden klaar zijn kan het opbouwen beginnen.


Binnenkort, als er meer duidelijk is, plannen we weer een meeting met Mandy Freriks-Schild (eigenaar en exploitant) live in de huiskamer/lounge om eventuele vragen te beantwoorden

Tot ziens,

Namens

Mandy Freriks-Schild,
Present Savvy en de Speakersclub


Startup Speakers Club zorgt voor herbestemming cultureel erfgoed

Voormalig PTT auditorium krijgt oorspronkelijke bestemming terug

Vandaag maakt Speakers Club bekend dat zij zich vestigen in het historische Neherlab in
Leidschendam. In dit voormalige KPN-gebouw werden vroeger de belangrijkste telecomvondsten van de 20e eeuw gepresenteerd, zoals de uitvinding van het 06-nummer. Dankzij de cultuur-, architectuur- en interieurhistorische waarde staat het gebouw in de top 10 van Rijksmonumenten. Het auditorium is nog in oorspronkelijke staat en daarmee een prachtig symbool voor informatieoverdracht. Speakers Club borduurt voort op dit thema en gaat professionele sprekers en executives opleiden en samenbrengen op deze iconische locatie. Met de intrede van Speakers Club in het Neherlab komt er een einde aan ruim 15 jaar leegstand.

Mandy Schild, mede-oprichter van o.a. de Speakers Club: “Ik woonde in het Neherpark en liep jarenlang langs het auditorium, een gedeelte van het Neherlab dat ooit de hoorzaal van PTT-telecom was. Toen ben ik het historische auditorium inliep was ik op slag verliefd. Jaren later heb ik de vergunningen eindelijk voor elkaar en ben ik trotse eigenaar van dit Rijksmonument. Het is mijn missie om het auditorium in ere te herstellen en sprekend Nederland beter te maken op en vanuit deze plek.”

Sprekend Nederland naar een hoger level
Spreken met impact wordt steeds belangrijker. Naast spreekvaardigheid zorgen ook technische innovaties ervoor dat presenteren steeds professioneler kan en next level moet. Zeker in de tijd van TEDx, podcasts, de opkomst van videocontent en personal branding. Toch blijft de werkelijkheid vaak achter bij de mogelijkheden. Schild wil met haar programma’s de beste sprekers van Nederland vormen, door mensen professioneel en persoonlijk te coachen op content, design en delivery. Hierbij staan niet alleen de inhoud en vorm centraal, maar is de manier waarop gepresenteerd minstens zo belangrijk. Met een eigen locatie biedt Speakers Club waarde op alle drie de onderdelen en positioneert het bedrijf zich als ‘De nonnen van Vught’ waar het gaat om presenteren. Coup Group is als partner verbonden voor de professionele renovatie van het historische pand.

Van kwetsbaarheid naar kracht op een historisch podium
Binnen de methodes van Speakers Club wordt alles uit de kast gehaald. De trainers van het programma zijn internationale professionals en ervaren sprekers met 100+ talks per jaar. Er is
begeleiding via e-learning, intervisie en coaching. Deelnemers leren high-end presenteren en van de kwetsbaarheid van spreken een kracht te maken voor elk publiek. De locatie is hierbij essentieel en daarom bieden het bijzondere design en de akoestiek van het Neherlab auditorium het ideale podium om vaardigheden te leren aan jong tot oud.

Mandy: “Het is cruciaal dat we onszelf en onze producten, organisatie en ideeën beter leren presenteren. We lopen achter op veel Westerse landen, de VS en ook veel Aziatische landen zijn hierin veel verder. Meestal wordt 90% van de beschikbare voorbereidingstijd gestopt in de inhoud en saaie slides. Wij willen mensen leren hoe de presentatie binnenkomt bij het publiek. Van groep 6 tot en met professionele sprekers of executives, iedereen heeft zijn volgende niveau. Wij helpen dit level te bereiken in de historische sfeer van de baanbrekende presentaties die hier decennialang zijn gehouden. Laten we sprekend Nederland beter maken!”

Het historische NeherLab
Het Dr. Neherlaboratorium in Leidschendam opende in 1955 zijn deuren. Het was het allereerste PTT-gebouw (later KPN) dat niet door de Rijksbouwmeester maar door een particuliere architect, Samuel van Embden, werd ontworpen. Het laboratorium is vernoemd naar dr. Lambertus Neher, die directeur-generaal der PTT was. Een belangrijk, maar vergeten deel van het Neherpark is het auditorium. Dit onderdeel van het prachtige Rijksmonument heeft de afgelopen 15 jaar geen functie gehad. Mandy: ”In onze plannen willen we het (Rijks)monumentale karakter zo veel mogelijk conserveren om zijn te functie behouden. Het auditorium is bedoeld om kennis over te dragen. Met Speakers Club op deze plek, zal de locatie weer in ere worden hersteld. Iedereen die hier binnenkomt, voelt de historie en de waarde.” Over Speakers Club Speakers Club verbindt kennis, netwerk, ervaring en professie met elkaar op een creatieve manier. De spreekopleider wil mensen vormen tot high end presentatoren. Van professionele sprekers tot leiders van organisaties en instellingen. De coaches bij Speakers Club zijn ervaren sprekers met 100+ talks per jaar, story- en presentatie designers en specialisten welke coachen op presentatie content, design en delivery. Speakers Club, Neherpark 9 in Leidschendam.

Voor persinformatie of beeldmateriaal:
Thea van Unen
thea@levpr.nl
06 4507 2225

Voor informatie over het Neherlab en de herbestemming:
Mandy Schild
mandy@speakersclub.nl
06 3050 7054

Planning verbouwing Nederhlab

Beste bewoners van het Neherpark,


Met de zomer voor de deur vinden wij het belangrijk dat jullie tijdig geïnformeerd zijn over onze planning en de hieraan gekoppelde werkzaamheden.

Twee weken geleden zijn wij van start gegaan in het Neherlab met een eerste leegruim actie. Eind augustus pakken we de draad weer op en gaan we verder met het leegruimen van het auditorium. Dit betekent dat wij (waarschijnlijk) in de laatste twee weken van augustus een parkeerplaats tot onze beschikking hebben voor de containers. Uiteraard waken wij ervoor dat jullie hier zo min mogelijk last van zullen ondervinden en wij zorgen dat deze containers zo snel mogelijk weer verwijderd worden. Het auditorium is een gebouw dat akoestisch goed geïsoleerd is, dus wij verwachten dat jullie van deze werkzaamheden vrijwel geen hinder zullen ondervinden.

Mocht u tussentijds nog vragen hebben dan kunt u ons bereiken op:
Tel.nr. : 06-86867377
E-mail : hello@neherlabauditorium.com


Ook kunt u actueel geïnformeerd worden via onze Neherlab-groepsapp. Stuur hiervoor een berichtje naar bovenstaand telefoonnummer. Bij voldoende animo maken wij dan een groepsapp aan en kunnen wij u ook op deze wijze op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.

Op 1 september zullen wij een persbericht laten uitgaan over de ophanden zijnde werkzaamheden. Hieraan voorafgaand zal er op 26 augustus om 16:00 uur in de lounge beschikbaarheid zijn om vragen te stellen. U wordt daar van harte voor uitgenodigd.

Voor nu wensen wij jullie allen een fijne zomervakantie.

Hopelijk tot ziens,

Mandy Freriks-Schild, Present Savvy, Savvy Departement en de Speakersclub

Een tweede leven voor het Auditorium

Beste bewoners en omwonenden,

Met trots willen wij, Present Savvy en de Speakersclub, jullie informeren dat het Neherlab Auditorium een tweede leven gaat krijgen.

Het zal u niet ontgaan zijn: de eerste werkzaamheden zijn inmiddels gestart en het Auditorium krijgt een mooie herbestemming. In bijgaande brochure treft u alvast wat meer achtergrondinformatie aan.

Ons streven is om deze prachtige locatie in januari 2022 in gebruik te kunnen nemen. Maar voor het zover is, zal er nog heel wat moeten gebeuren. Zodra de sloopwerkzaamheden klaar zijn kan het opbouwen beginnen. Als wij in die fase zijn beland, nodigen wij jullie graag een keer uit om een kijkje te komen nemen. Tegen die tijd kunt u van ons een uitnodiging tegemoet zien.

En ondertussen houden wij jullie op de hoogte over de voortgang van dit project. Op vrijdag 28 mei en 4 juni van 11 tot 12 uur is Mandy live aanwezig in de huiskamer/lounge om eventuele vragen te beantwoorden. Mocht de vraag groter zijn dan worden er alsnog meerdere momenten ingepland.

Hopelijk tot ziens binnenkort,

Mandy Freriks-Schild

Present Savvy en de Speakersclub

Een tweede leven voor het Auditorium

Beste bewoners en omwonenden,

Met trots willen wij, Present Savvy en de Speakersclub, jullie informeren dat het Neherlab Auditorium een tweede leven gaat krijgen.

Het zal u niet ontgaan zijn: de eerste werkzaamheden zijn inmiddels gestart en het Auditorium krijgt een mooie herbestemming. In bijgaande brochure treft u alvast wat meer achtergrondinformatie aan.

Ons streven is om deze prachtige locatie in januari 2022 in gebruik te kunnen nemen. Maar voor het zover is, zal er nog heel wat moeten gebeuren. Zodra de sloopwerkzaamheden klaar zijn kan het opbouwen beginnen. Als wij in die fase zijn beland, nodigen wij jullie graag een keer uit om een kijkje te komen nemen. Tegen die tijd kunt u van ons een uitnodiging tegemoet zien.

En ondertussen houden wij jullie op de hoogte over de voortgang van dit project. Op vrijdag 28 mei en 4 juni van 11 tot 12 uur is Mandy live aanwezig in de huiskamer/lounge om eventuele vragen te beantwoorden. Mocht de vraag groter zijn dan worden er alsnog meerdere momenten ingepland.

Hopelijk tot ziens binnenkort,

Mandy Freriks-Schild

Present Savvy en de Speakersclub

Download de brochure

Download de brochure voor meer informatie omtrent:

Neherlab brochure

Projectplanning

Na 3 jaar investeren in het uitwerken van de toekomstige plannen en het regelen van verschillende goedkeuringen is er goedkeuring gekomen op de ingediende tekeningen. De projectplanning voor de herbestemming van het Neherlab Auditorium ziet er nu als volgt uit:

Q2 2021

Constructieve tekeningen en meer

In dit kwartaal gaan we ons vooral bezighouden met het opstellen van constructieve tekeningen, operationele plannen en het aanvragen van de benodigde vergunningen. Met enkele regelmaat ziet u wat enige externe specialisten rondlopen.

Q3 2021

Uitvoerend werk

In deze fase zal er vooral uitvoerend werk gaan plaatsvinden. We starten met de verbouwing en gaan aan de slag met de invulling van de operationele aspecten en het interieur. Hiervan word u als bewoner geregeld op de hoogte gesteld via de nieuwsbrief, post en online.

Q4 2021

Verbouwing

In dit kwartaal zal er vooral verbouwd worden om alle opgestelde plannen te realiseren. Hiervan worden u als bewoner van op de hoogte gesteld.

2022

Heropening

In 2022 zal er een feestelijke heropening van het Neherlab Auditorium plaatsvinden waar u uiteraard voor uitgenodigd gaat worden.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.