Volgend jaar | 2022

Herbestemming NeherLab Auditorium

Een verborgen podium voor iedereen die dat wil leren bestormen.

Herbestemming project Neherlab Auditorium

Een belangrijk, maar vergeten deel van het Neherpark is het Neherlab auditorium. Dit onderdeel van het prachtige Rijksmonument heeft de afgelopen 15 jaar geen functie gehad. Sindsdien is er namelijk geen bestemming voor deze unieke, karakteristieke ruimte geweest, terwijl iedere andere ruimte in het Neherpark wel een herbestemming heeft gekregen.

De unieke elementen van het auditorium, zoals de comfortabele stoelen, unieke houten klaptafels met verlichting en de rij vierkante venstertjes die zowel in de zuidoost- als in de noordwestgevel is aangebracht, waren verscholen onder een laag stof en kwamen niet tot hun recht. Ook werd er geen gebruik gemaakt van de verbluffende akoestiek die de doosvormige ruimte siert en hem zo geschikt maakt voor waar hij voor is gemaakt, namelijk het geven en bekijken van presentaties. Daar gaan wij verandering in brengen.

Sprekend Nederland naar een hoger level tillen

Deze unieke locatie leent zich dankzij zijn bestemming niet alleen uitstekend voor het faciliteren van (sprekers) evenementen, ook is het auditorium de perfecte omgeving voor het opleiden van sprekers/presentatoren en/of leidinggevenden. Dat zullen we doen vanuit de Speakers Club, waarbij we kennis, ervaring, netwerk en professie met elkaar verbinden door ervaren sprekers en (story) designers in te zetten om sprekers en/of leiders te coachen op presentatiecontent, -design en -delivery.

Het auditorium zal hierbij worden ingezet om try-outs te kunnen doen een podium. Aan de hand van verschillende trajecten bieden Speakers Club, Present Savvy en haar partners de kans om zichzelf te ontwikkelen op het gebied van presenteren. Zo kan er een podium worden gecreëerd voor nieuwe businessmodellen en andere sectoren.

Educationele bijdrage

Speakers Club en Present Savvy geloven dat het geven van een goede presentatie moet starten bij het onderwijs: wanneer je van jongs af aan de juiste technieken aangeleerd krijgt, is het makkelijker om op latere leeftijd een beter spreker/presentator te worden. Daarom willen wij door middel van dit nieuwe concept tevens leerlingen, studenten en docenten de mogelijkheid geven om te proeven van dit specialisme en hen zo voorzien van de juiste basis om te leren presenteren. Deze mogelijkheid zal worden geboden aan verschillende lagen van het onderwijs, zoals basisschool, middelbare scholen en hogescholen. Zij zullen er niet alleen meer baat bij hebben om een dergelijke training op een passende locatie als het Neherlab auditorium te krijgen vanwege de juiste setting, maar ook vanwege de ervaring die eromheen wordt gecreëerd.

Bij interesse, neem contact op.

Jaren ’50 stijl in een modern jasje

Het kantoor en de overige publieke ruimtes worden onderdeel van het complex; het retro-achtige jaren 50 karakter zal worden doorgetrokken, juist omdat deze zo goed aansluit bij het karakter van Present Savvy. Daarom zouden wij de thematiek van het gebouw willen integreren in het kantoor door daarin verschillende ruimtes te creëren waarin oorspronkelijke elementen van de telecom terug zullen komen. We hebben zorgvuldig de historie in architectuur en interieur uit 1950 onderzocht. Daarin viel ons het meeste op dat na de Tweede Wereldoorlog het vooral draaide om eenvoud en degelijkheid. In de jaren 50-stijl zie je dan ook vooral simpele vormen, veel gebruik van hout, patronen en kleur. Deze stijl willen we vertalen naar de tijd van nu. Een no-nonsense interieur, maar dan anno 2021. Een look & feel met een moderne uitstraling passend bij het Neherlab auditorium en bij onze organisatie.
  1. Denk hierbij aan de volgende elementen: Meubels gemaakt van materialen als staal en vilt; duurzaam, tijdloos, degelijk, en met een sterke akoestische werking, wat ideaal is voor in het auditorium;
  2. Eenvoudige vormentaal, want vorm = functie;
  3. Meubels gemaakt van Pet Felt (materiaal wat gemaakt wordt van gerecycled plastic);
  4. Kleurgebruik met tinten uit 1950, vertaald naar de toekomst (blauw/groen, zachtroze in combinatie met staalblauw);
De eenvoudige vormentaal en het kleurenpallet in combinatie met hout maken deze inrichting tot een moderne stijl van de toekomst, geïnspireerd door 1950.

Projectplanning

Na 3 jaar investeren in het uitwerken van de toekomstige plannen en het regelen van verschillende goedkeuringen is er vanuit RCE goedkeuring gekomen op de ingediende tekeningen. De projectplanning voor de herbestemming van het Neherlab Auditorium ziet er nu als volgt uit:

Q2 2021 – In dit kwartaal gaan we ons vooral bezighouden met het opstellen van constructieve tekeningen, operationele plannen en het aanvragen van de benodigde vergunningen.

Q3 2021 – In deze fase zal er vooral uitvoerend werk gaan plaatsvinden. We starten met de verbouwing en gaan aan de slag met de invulling van de operationele aspecten en het interieur.

Q4 2021 – In dit kwartaal zal er vooral verbouwd worden om alle opgestelde plannen te realiseren. 

2022 – Er zal een feestelijke opening plaatsvinden van het nieuwe Neherlab Auditorium.

Media

Download hier uw media.