Volgend jaar | 2022

Geschiedenis

Een verborgen podium voor iedereen die dat wil leren bestormen.

Historische rol

Het Neherlaboratorium heeft een belangrijke historische rol, die we zeker niet willen vergeten. Daarom lichten we hier bijzondere bijdragen uit die zijn gedaan aan het bewaren en overdragen van de geschiedenis van het Neherlaboratorium uit.

2018

Geschiedenis van het Neherlaboratorium

In het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed in 2018 hebben Jacques van Herten en Desi Goudsman namens Midvliet een item gemaakt over de geschiedenis van het Neherlaboratorium. In dit item lichten zij de historie van ons bijzondere pand uit.  

Bekijk hier de video.

Augustus 2020

De bezetting en wederopbouw van Leidschendam

 

Recentelijk is er een boek verschenen over de Tweede Wereldoorlog, genaamd ‘De bezetting en wederopbouw van Leidschendam’. Ook hierin wordt de geschiedenis van het Neherlaboratorium uitgebreid beschreven. In Erf Goed Nieuws, een uitgave van de Vereniging Ergoed Leidschendam, werd hier gedetailleerd artikel aan gewijd.

Lees het artikel hier.

2021

Leidschendam Neherpark 2264 ZD

Mandy Schild is niet de eerste (oud-)bewoner die bijzondere aandacht aan het Neherlaboratorium besteedt. Ook bewoner Tom Koster vond dat het Neherlaboratorium uitgelicht dient te worden. Hij schreef over de geschiedenis van dit monumentale pand dan ook een boek, genaamd ‘Leidschendam Neherpark 2264 ZD’.

Niet alleen schreef hij een boek, hij zorgde er tevens voor, in samenwerking met Joost van der Mark (oud-bestuurslid Vereniging Erfgoed Leidschendam en bewoner van het Neherpark) dat het beeld van godin Diana weer ‘thuiskwam’ in het Neherlaboratorium. Het beeld was met het verhuizen van KPN in 2004 bij TNO in Delft terechtgekomen, maar uiteindelijk, door inspanning van de bewoners, weer op haar oorspronkelijke plaats teruggezet.

 Lees er hier meer over.

Contact

Binnen 24 uur nemen we contact met je op

Contactgegevens.

Media

Download hier uw media.