opening 2023

NeherLab Auditorium

Een verborgen podium voor iedereen die dat wil leren bestormen.

Video afspelen

Opening Neherlab Auditorium 2023

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

NeherLab Auditorium

“Sinds 2007 in de top 100 van Nederlandse Rijksmonumenten”

In de gemeente Leidschendam ligt een uniek Rijksmonument, het  Dr. Neherlaboratorium. In 1955 opende het zijn deuren. Het was het allereerste PTT-gebouw dat niet door de Rijksbouwmeester maar door een particuliere architect, Samuel van Embden, werd ontworpen. Het laboratorium is vernoemd naar dr. Lambertus Neher, die directeur-generaal der PTT was van 1949 tot aan zijn pensioen in 1954. In dit gebouw zijn verschillende uitvindingen 

Het complex is herbestemd als met 87 luxueuze appartementen voor 55+ bewoners met luxueuze faciliteiten zoals een sportschool, zwembad, lounge en restaurant en zelfs een hotelkamer 

Echter, een belangrijk, maar vergeten deel van het Neherpark is het auditorium. Dit onderdeel van het prachtige Rijksmonument heeft de afgelopen 15 jaar geen functie gehad. Sindsdien is er namelijk geen bestemming voor deze unieke, karakteristieke ruimte geweest, terwijl iedere andere ruimtes in het Neherpark wel een herbestemming heeft gekregen. 

Herbestemming auditorium​

Het plan

In onze plannen willen we het (Rijks)monumentale karakter zo veel mogelijk conserveren en zijn functie behouden. De functie van het auditorium is om kennis over te dragen en, met presentation boutique studio Present Savvy,  Speakers Club  en Savvy Department gevestigd in het auditorium, zal deze weer in ere worden hersteld. Om hier een kantoor en werkruimte te vestigen, zijn er een aantal zaken vereist. Het gebouw zal 2 functies krijgen: kantoorruimte voor de bedrijven en verhuur van auditorium en presentatie/workshop/coaching ruimtes. Het kantoor en de overige ruimtes worden onderdeel van het complex; het retro-achtige jaren 50 karakter en de integratie van telecom (PTT) worden doorgetrokken.

Exploitatie

Verhuur en programmering

Het auditorium en de workshop/coachingsruimte worden extern aangeboden. Sprekers/trainers en organisaties kunnen hier eigen programmering realiseren, sprekers en sprekerscoaches kunnen het huren voor een try-out en/of eigen event. De ruimte is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld jaarvergaderingen, productpresentaties, leadership programma’s en hoorcolleges voor o.a. onderwijsinstellingen. 

Wie wil er nu niet in zo’n unieke, historische omgeving leren?

Previous slide
Next slide

Exploitatie

Kantoorruimte

Het gebouw zal 2 functies krijgen: kantoorruimte en verhuur van auditorium en presentatie/workshop ruimte. Om de kantooroppervlakte te realiseren is gaan de onderste 3 rijen weg en het podium verhoogd worden tot stahoogte. Onder het podium zal dan kantoorruimte gerealiseerd worden. In de gevel komen 5 ramen zodat er in de kantoorruimte daglicht is. 

De jaren ’50 stijl willen we vertalen naar de tijd van nu. Een no-nonsense interieur, maar dan anno 2021. Een look & feel met een moderne uitstraling passend bij het Neherlab auditorium en bij de bedrijven die zich hier vestigen.

Contact

Binnen 24 uur nemen we contact met je op

Contactgegevens.

Media

Download hier uw media.